Jan van Wirdum (Almata) vanavond bij NOS-journaal

Vanochtend was Jan van Wirdum (directeur Almata) te horen tijdens het NPO Radio 1 journaal bij het onderwerp “Verzuim en verloop zorgpersoneel ‘schokkend’ hoog”.

Berichtgeving NOS:
Werknemers in de zorg nemen steeds vaker ontslag om ergens anders te gaan werken. Dat kan bij een andere zorginstelling zijn waar meer wordt betaald, maar soms kiezen ze ook voor heel ander werk. Naast het verloop is ook het verzuim in de zorg in vijf jaar niet zo hoog geweest.

De cijfers worden gemeld door onderzoeksbureau EY in de Barometer Nederlandse gezondheidszorg 2018. Het personeelsverloop ligt op ruim 13 procent en het ziekteverzuim op bijna 6 procent. In de ggz, jeugdzorg en gehandicaptenzorg is het verzuim het hoogst. Het verloop ligt daar met 15 procent ook hoger dan in andere takken van de zorg.
Directeur van jeugdzorginstelling over het verzuim en verloop van zorgpersoneel
 
Jan van Wirdum ziet het verloop ook toenemen. “Mensen stappen bijvoorbeeld over naar de ambulante zorg, waar de werktijden aantrekkelijker kunnen zijn. En het is heel lastig vacatures in te vullen. Als je dan ook nog een zieke hebt, ontstaat er meteen een groot probleem.”

Heeft u het gemist? Klik op onderstaande link om het interview opnieuw te beluisteren:
https://www.nporadio1.nl/homepage/11632-verzuim-en-verloop-zorgpersoneel-schokkend-hoog (naar beneden scrollen).

Na zijn optreden bij Radio 1 werd Jan van Wirdum gevraagd om mee te werken aan een item voor het NOS-journaal om 20:00u.
Stephan Luijks wordt ook geïnterviewd. Hij heeft als oud-medewerker van Almata de overstap gemaakt naar ambulante zorg en zal daar iets over vertellen.

Terug naar het Nieuws